Какви храни са хапвали най-често българите през лято 2015

Цаца

Лятото е един от любимите годишни сезони на повечето българи. Заедно с по-топлите температури сънародниците ни предпочитат да хапват и определени храни, характерни за летните месеци.

Кои са били най-често консумираните храни за лято 2015 определи проучване на foodpanda след допитване до 200 ресторанта на територията на страната ни.

Салата Цезар

Свежата и ароматна салата е била най-консумираното блюдо за лято 2015 у нас. Салата Цезар се услажда на повечето българи, а леките съставки в нея я правят подходящо ястие за летните температури.

Салата Цезар

Панирани калмари

Панираните калмари категорично за триумфирали пред останалите морски деликатеси в поръчките на нашенците. До миналата година убедително водеше мидената салата, но сега е отстъпила с 1 място назад.

Пържени картофи със сирене

Това лято също не е минало без любимите на българите пържени картофки със сирене. Те са били най-любимото мезе на нашенците, казват родните сервитьори.

Пържена цаца

Пица

От всички видове риба, пържената цаца е била най-поръчваната от сънародниците ни. Тя е била второто най-често срещано мезе по летните трапези у нас.

Пилешко филе с подправки и лимон

От здравословните рецепти българите са предпочитали да хапват пилешко филе с подправки и лимон през летните месеци.

Пица

Тази година е имало лек спад при консумацията на пица, но въпреки това кулинарното изкушение намира място сред най-хапваните храни през лятото.

Храната върви с напитката и затова не могат да се пропуснат и най-консумираните питиета. За поредната година класацията се оглавява от бирата, а след нея се нареждат ментата и узото.

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати