Три идеи за бърза вечеря със свинско

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Свинско със сос

Много често се случва да закъснеете от работа и да се чудите какво би станало бързо за вечеря. В такива случаи можете спокойно да купите свинско месо, а пък ние ще Ви предложим как най-бързо и лесно да го приготвите:

Свинско контрафиле със сос

Необходими продукти: 6 свински пържоли от контрафиле, 2 с. л. зехтин, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 2 ч. ч. готов доматен сос, 1 ч. л. гочица, 1 ч. л. сос уорчестър, 1. ч. л. захар, 2 с. л. олио, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Пържолите се подправят на сол и черен пипер, напръскват се със зехтина и се запичат от двете страни за по няколко минути на грил тигана.

Имайте предвид, че времето за приготвянето им наистина е малко, защото ако ги държите повече време на огъня, те ще изсъхнат.

Боб с месо

След като са готови ги подреждате в платото, в което ще ги сервирате. Отделно запържвате в олиото ситно нарязаните лук и чесън, към които добавяте останалите продукти.

С така полученият сос заливате пържолите. Можете да ги поднесете с пюре, ориз или със зелена салата.

Пушено свинско месо с боб

Необходими продукти: 500 г свинско пушено месо, 1 голяма консерва готов боб или приблизително същото количество предварително сварен боб, 1 глава кромид лук, 1 морков, 2 домата, сол, чубрица и джоджен на вкус, мазнина за задушаване на ястието.

Начин на приготвяне: Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в мазнината. Към тях се добавя нарязаното свинско месо, а след около 10 минуъи и нарязаните на кубчета домати.

Месо с лук

След като всички продукти са се задушили се слага и отцеденият боб и останалите подправки. Разбърква се и е готово за поднасяне.

Свинско с праз лук

Необходими продукти: 600 г свинско месо от плешката, 3 стръка праз лук, няколко зрънца черен пипер, 1 дафинов лист, мазнина за пържене, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Свинското месо се нарязва на средни по големина парчета, посолява се и се слага да се пържи в мазнината. След като порозовее месото се долива малко вода или бульон и се добавя черният пипер и дафиновият лист.

Задушава се така до омекване и около 20 минути преди всичко да е готово се добавя и нарязаният на колелца праз лук. Ако е необходимо се добавя още сол.

Ако ястието се приготвя в тенджера под налягане, времето за приготвянето му ще е приблизително 2 пъти по-бързо отколкото в обикновена тенджера.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати