Идеи за здравословната закуска за деца
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за здравословната закуска за деца

Идеи за здравословната закуска за деца

Закуска за деца

В нашето съвремие, когато почти всички храни са пълни с консерванти, оцветители, подсладители и всякакви други изкуствени добавки, а месата са наблъскани с антибиотици и прекомерно количество готварска сол, е много трудно да решим с какво да се храним, а камо ли какво точно да приготвим за децата си.

Особено сложен е изборът с приготвянето на детската закуска, защото тя трябва да е най-пълноценното хранене за деня. Ето защо Ви предлагаме няколко идеи как да приготвите наистина здравословна закуска за своето сладко мъниче:

1. Мюсли с мляко

Няма значение дали ще бъде приготвено с прясно или кисело мляко, тази закуска се нарежда сред най-пълноценните и здравословни закуски за Вашето дете. Важно е обаче да не бъркате мюслито с корнфлейкса или с другите зърнени закуски, които са пълни с оцветители и консерванти. Освен това е за предпочитане да избирате мюсли, което съдържа и плодове, тъй като те са допълнителен източник на витамини.

Мюсли

2. Попара

Попарата е пълноценна и здравословна детска закуска, особено ако се приготвя с прясно мляко или чай, а не с вода. Чайовете трябва да са съобразени с възрастта на детето, а сиренето, което се прибавя към попарата, да е обезсолено. Не използвайте маргарин за попарата, а само масло.

3. Препечен на тостера или запечен на фурната или на грила сандвич

За да е здравословен сандвичът, избирайте качествени продукти, с които да го приготвите. За малките деца се препоръчва да се използва бял хляб, но с напредването на възрастта е добре да го замените с пълнозърнест или черен, а най-добре е да е домашно приготвен. Забравете да мажете филиите с маргарин и използвайте само и единствено прясно масло. Избягвайте колбасите и наблегнете на такива меса, за които шансът да са пълни с консерванти, оцветители и прекомерно количество сол е по-малък. Избирайте шунка, филе, бекон и т. н. Луканки, пастърми и суджуци също не се препоръчват.

Сандвичи

4. Палачинки

Те наистина изискват малко повече време от родителите, но пък са не само полезни, но и здравословни за децата. За да не са толкова калорични палачинките, сложете мазнината директно в тестото за палачинките и не омазнявайте всеки път тигана, в който ги приготвяте. След това можете да ги напълните с кашкавал, сирене или месен специалитет. Тук отново важи правилото да подбирате само качествени продукти.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати