С канела срещу излишните килограми!

Канела

Канелата е новата суперхрана, която успешно бори излишните килограми. Тя доказано помага за намаляване на телесното тегло и е сред подправките, които безспорно биха помогнали по пътя към добрата фигура.

Канелата е една от най-добрите подправки, когато става въпрос за изгаряне на мазнините в коремната област. Въпреки че се бори с мазнините в цялото тяло, канелата действа най-добре на областта на корема. Коремните мазнини са едни от най-опасните заради близостта си до най-важните органи и същевременно са най-трудни за сваляне.

Важно за доброто здраве и теглото е поддържането на нормална кръвна захар. Канелата имитира действието на инсулина, който помага на тялото да регулира тези нива. Така не позволява захарите да се преобразуват в мазнини.

Освен контрол над инсулина канелата има функцията да ускорява метаболизма. По този начин спира и преобразуването на въглехидратите в мазнини. Приемът на канела отнема малко допълнителна енергия при преработване, при което се изгарят повече калории, което подпомага загубата на тегло.

Установено е, че канелата има способността да засища, тъй като забавя процеса на преминаване на храната в стомаха. Сладкият ѝ вкус пък помагат за справяне с копнежа за сладко. Това е полезно най-вече при диети, когато гладът за сладко излиза извън контрол.

Освен всичко друго е установено, че канелата се бори и с лошия холестерол, което е полезно за сърцето.

Отслабване

Канелата може да се приема под всякакви форми. Те се добавя в плодови сокове, в протеинови шейкове, в кафето и чая. С нея може да поръсите овесената си каша или зърнената закуска.

Друг популярен метод за приема на канела е в комбинацията с мед. За целта смесете 1 кипната чаша вода с 1 ч.л. канелата. Разбъркайте и оставете за 15 минути. Добавете 1 с.л. мед и разбъркайте до стопяване на меда. От полученото приемайте по половин чашка сутрин на гладно и вечер преди лягане.

Канелата се бори с излишните килограми. Но за да бъдат резултатите осезаеми и трайни, тя трябва да се приема в комбинация с добре балансиран хранителен режим и активна физическа активност.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати