Всеки трети вегетарианец хапва месце, когато е пиян

Бургер

Проучване установи, че 69 процента от вегетарианците са хапвали месо, когато прекалят с алкохола. Това означава, че всеки трети вегетарианец е нарушавал безмесната диета тайно от семейството и приятелите си.

Тази тенденция обаче се появява, само когато вегетарианците са под влиянието на алкохола. В трезво състояние вегетарианците не пипвали нищо месно, споделят изследователите пред Дейли телеграф.

Един на всеки трима вегетарианци открито е признал, че е злоупотребявал с месото, когато е бил пиян, като най-често е посягал към кебапа или бургера с говеждо.

39% от пияните вегетарианци са хапвали кебап на корем, а 34% от тях за заявили, че говеждият бургер ги изкушава най-силно, показват данните на проучването.

Месо

Останалите прегрешили вегетарианци са похапвали бекон, пържено пиле и наденици със свинско месо, като процентите се разпределят съответно 19%, 14%, 14%.

69% от анкетираните са казали, че след изтрезняването никога повече не припарвали до месно ястие, докато останалите 31% се отказвали от вегетарианската диета завинаги.

Според данните на британската компания за хранителни ваучери Voucher Codes Pro в официалния сайт на компанията са регистрирани 1789 вегетарианци за територията на Обединеното кралство.

Новото прочуване е важно за близките на всички вегетарианци, тъй като показва, че е нужно ги да подкрепят, когато пият повече, защото голяма част от немесоядните горчиво съжалявали на следващия ден, че са нарушили режима си, казва Джордж Чарлз от компанията за ваучери.

Според световните статистики 10% от хората на планетата са вегетарианци, което включва всички видове вегетарианство – от меню, включващо риба и морски деликатеси, до липса на консумация на храни от животински произход.

Най-много вегетарианци са в Индия – цели 80% от населението. Следват британците – приблизително 7%, и американците – 5% от цялото население.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пати
Пати
11.03.2016 19:22
Глупости.....
0
0