Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?

Шоколад

Няма човек, който да не се е изкушавал поне веднъж от безбройните видове шоколад. Ако сте сред любителите на сладкото изкушение, то не бихте се поколебали да опитате някой от най-необичайните видове шоколади, които сме събрали тук.

В световен мащаб шоколадът е един от най-популярните продукти. Въпреки предупрежденията на Международният център за тропическо земеделие, че до 2050 година шоколадовите изделия могат да се превърнат в рядкост, производителите ежедневно измислят нови и нови комбинации от вкусове и пълнежи. Тук ще откриете едни от най-странните комбинации, като шоколад с вкус на къри, сол, абсент и други.

Шоколад с кокос и къри

Изделието е дело на американската компания Theo Chocolate и има необичайно пиперлив вкус. Кокосът в него е препечен, което придава още по-екзотичен вкус на шоколада. Фирмата е известна с иновативните си кулинарни приумици, като често прави съчетания от рода на Лайм и кориандър и Смокиня, копър и бадем. Продуктите ѝ са нетрайни, но пък за сметка на това са с биопроизход.

Шоколад с цветни венчелистчета

Шоколади с листенца от лавандула, жасмин, роза и теменужка се произвеждат от няколко години от френската компания Bovetti. Листенцата се добавят сушени или захаросани както в млечния, така и в белия и горчивия шоколад.

Шоколад с камилско мляко

Само преди няколко години компания Al Nassma пусна невероятно вкусен шоколад с камилско мляко в ОАЕ. За момента изделието може да се купи само от производителите или от хотели и летища в страната. Собствениците на компанията твърдят, че шоколадът им е много по-полезен в сравнение с традиционния поради намаленото съдържание на мазнини.

Шоколади

Шоколад с абсент

Той е дело на съществуващата повече от век швейцарска компания Villars. Освен с абсент къщата предлага още няколко вида алкохолни шоколади като такива с дюлева, крушова и сливова ракия. Процентното съдържание на алкохола в шоколада не е голямо и няма вероятност да ви опияни.

Шоколад с бекон

Чикагската компания Vosges Haut-Chocolate е успяла да комбинира двата любими за американците продукта - бекон и шоколад, в изделието, наречено Mo`s Bacon Bar. В млечния и черен шоколад на компанията има парченца пушен бекон и зрънца сол. Сред останалите продукти на фирмата впечатление правят още шоколадите с вкус на гъби и фъстъчено масло, люти чушки и уасаби.

Бекон

Шоколад с лавандула

Черният шоколад Dagoba lavender blueberry има в състава си освен лавандула още боровинки, малини, розмарин, кардамом, настъргана лимонова кора и дори детелина.

Шоколад с черен трюфел

Черните трюфели - ценните гъби, чиято цена надхвърля 2000 долара за килограм, са една от най-скъпите и рядко срещани храни, а продуктите като шоколад с трюфели са дори още по-редки. Шоколад с вкус на черни трюфели се произвеждат във фабриката на братята Рик и Майкъл Маст в САЩ. Рецептата е разработена от тях и включва 74% какао, скъпи трюфели и щипка морска сол, която се добавя за подсилване на аромата на трюфелите.

Шоколад с аромат на сено

Идеята е реализирана от известния английски шоколатиер сър Ханс Слоун специално за петзвездния хотел Windsor Hotel Coworth Park. Необичайните блокчета са резултат от необикновена симбиоза между какао и специално изсушена и смляна трева от ливадите около хотела. Шоколадът има аромат на сено и лек привкус на роза, шафран и жасмин.

Шоколад със сол

Оказва се, че освен сладък шоколадът може да е солен. Според някои производители комбинацията е повече от успешна, тъй като солта подчертава сладкия вкус на продукта и го засилва. Има и такива, които освен сол добавят още черен пипер и тръстикова захар.

Шоколад за отслабване

Мечтата на всяка жена - да похапва шоколад без притеснения за фигурата си, вече е факт. Испански сладкари са разработили шоколад, който не само не ви позволява да наддавате килограми, а напротив – дори ви помага в борбата с тях. В състава на продукта, наречен Lolа, на компанията Cocoa Bio се съдържат аминокиселини, които имат функцията да потискат апетита.

Шоколадът за отслабване се предлага във вид на бонбони и не се различава по нищо от обикновения освен по цвета. Бонбоните са оцветени в зелено благодарение на добавените водорасли. Препоръката на производителите е шоколадът да се похапва преди основното хранене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати