gotvach.bg»Статии»Любопитно»Дебела си заради кухненските уреди!

Дебела си заради кухненските уреди!

Домакиня

Новите уреди в кухнята безспорно улесняват работата на всяка домакиня. Колко повече време би отнемало прането, ако нямаше автоматични перални машини например? Всички уреди, които ни помагат в кухнята обаче, всъщност вредят на здравето на жените, твърдят изследователи.

Кухненските роботи, миялните машини, микровълновите печки и всички останали уреди, които се използват в домакинството за улесняване на работата, се отразяват на килограмите на нежния пол. Това твърдят учени от Манчестърския и Лондонския университет, а цялото им проучване е публикувано на страниците на вестник Дейли мейл.

Всеки уред в помощ на домакинята спестява време в кухнята и по този начин дамите днес посвещавали с 20 на сто по-малко време на къщната работа, в сравнение с жените през 80-те години, сочат учените. Тежката къщна работа е заменена от заседнал ден в офиса, обобщават изследователите.

В проучването се посочва, че час, прекаран в миене на пода, може да помогне да изгорим повече от двеста калории (приблизително колкото има в един шоколад). За сравнение – час работа пред компютъра изгаря едва 70 калории, допълват учените.

Затлъстяване

Разбира се, напълняването не се дължи само на това – хората започват да харчат все по-вече пари за храна и съответно да се хранят с по-сериозни количества. В комбинация с това в днешно време човек изразходвал средно с 20 на сто по-малко калории, отколкото преди три десетилетия.

Учените смятат, че днес хората се хранят по-правилно, но пък спортуват много по-малко и прекарват пред телевизора повече време, отколкото преди. Една от главните причини за затлъстяването е заседналият начин на живот, категорични са учените. В комбинация с неправилното хранене и консумацията на вредни храни проблемът избуява все повече.

Погледнато от друг ъгъл обаче, новите домакински уреди, които вече присъстват в почти всяко домакинство, улесняват много работата на жените. По този начин жената има повече свободно време, което може да посвети на любимите си хора или пък да открадне за себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати