gotvach.bg»Статии»Любопитно»Любимото ни кафе определя и любимото ни вино

Любимото ни кафе определя и любимото ни вино

Кафе и Вино

Чаша вино по време или след вечеря е не само полезна – тя е истинско удоволствие, ако сте попаднали на онази гроздова напитка, която най-много подхожда на вкуса ви. Начинът, по който обичате да пиете кафето си, може да определи и кое е любимото ви вино.

Спецификата на тази връзка разкрива собственикът на популярен нюйоркски ресторант – Паоло Мерегали. Ето и какво вино биха предпочели хората, които обичат черно кафе, такова със захар или с мляко:

Ако сте любители на черното кафе, вината, които са подходящи за вас, са онези с леко стипчив вкус, с нотка на пикантни подправки и леко кисели.

Едно от вината, което препоръчва Мерегали е италианското Ruche – то идва от региона Пиемонт и предлага сухи и плодови вкусове.

Пикантните тонове на Cabernet Franc също ще се харесат на любителите на чистото горчиво кафе, смята специалистът. В случай, че нито едно от двете вина не ви се понрави, дегустирайте комбинацията от сорт грозде гаме, което е от френския регион Божоле, нарича се Beaujolais nouveau.

Кафе

Предпочитащите еспресо могат да се обърнат към червените вина, в които се съдържа танин – Мерегали препоръчва италианските Кианти.

Той определя ароматът на тези вина като дързък и ги оприличава на комбинация от тютюн и череша. Друго предложение за любителите на еспресото са вината Medoc, които пък са съчетание от теменужки и шоколад.

По-меките на вкус вина ще се харесат на любителите на кафе с мляко – Мерегали съветва това да са отлежали напитки, които не са кисели и стипчиви. Конкретните му предложения са Chardonnay, Amarone, Cabernet Sauvignon.

Ако ставате сутрин и първата ви мисъл е за чаша ароматно кафе с поне една лъжичка захар, то подберете вечер за компания по време на вечеря сладко вино. Според Мерегали, най-подходящите са наситените на плодови аромати - Riesling, Moscato и Zinfandel.

Ако не си падате особено по кафето, но пък не пропускате да започнете деня с ароматен чай всяка сутрин, подберете като алкохолна напитка сухо вино с аромат на пикантни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати