Хапвайте червени храни за енергия и здраво сърце

Малини

Диетолозите разделят продуктите по цветове, тъй като в зависимост от това какъв цвят е един продукт, той има различни вещества, които са полезни за организма. Червените продукти включват телешко и говеждо месо, сьомга, червени чушки, домати, нар, вишни, череши, репички, червен грейпфрут, ягоди, малини, червени ябълки, червено грозде, диня и други.

Червените продукти зареждат организма с енергия и спомагат за добрата работа на сърдечно-съдовата система. Тези продукти стимулират активността, поддържат тонуса на организма и ако ги консумирате често, ще се чувствате работоспособни и няма да изпитвате постоянна умора.

Полезните вещества, които се съдържат в червените храни, са флавоноиди, ликопен, фенол и витамин С. Флавоноидите защитават организма от много заболявания и се борят с действието на свободните радикали, като по този начин предпазват от ранно стареене.

Нар

Друг благоприятен ефект на флавоноидите е предпазването на клетъчните мембрани от разрушаване. Тези вещества помагат за добрата памет и поддържат дълго време доброто зрение. Ликопинът, който се съдържа в червените продукти, нормализира работата на кръвоносната система.

Ликопенът помага и за предпазване от много видове заболявания и е полезно за мъжете. Затова се препоръчва всеки мъж да яде поне една порция червени храни дневно, ако иска да няма проблеми със здравето на репродуктивната си система. Друго действие на ликопена е пречистването на организма от токсини.

Фенолът е антиоксидант, който е много важен, тъй като помага в борбата срещу депресията. Фенолът също се бори с вредното въздействие на свободните радикали и спомага за предпазването на клетките на организма от ранно стареене.

Телешко месо

Витамин С е много важен, тъй като повишава имунитета и помага в борбата с вирусите. Витамин С, който се съдържа в червените продукти, влияе много добре върху кожата, като я прави по-мека и еластична.

Хората, които редовно консумират червени храни, никога не се оплакват от слънчеви изгаряния, тъй като кожата им е защитена от действието на полезните вещества, които се съдържат в продуктите с червен цвят.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати