Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи какво да направим от див чесън

Три идеи какво да направим от див чесън

3 от 3 Снимки

Яйца на очи с див чесън


Необходими продукти: 3 яйца, 1 с. л. оцет, 1 ч. ч. вода, 1/2 ч. ч. кисело мляко, черен пипер на вкус, щипка червен пипер, няколко стръка див чесън, сол на вкус.

Начин на приготвяне: В тиган се изсипва водата заедно с оцета и малко сол. След като тя заври върху нея внимателно се разчупват яйцата по възможност едно до друго.

Изваждат се с помощта на решетеста лъжица, са да може да се отцеди добре водата от тях и се сервират в чиния. Върху тях се изсипва киселото мляко, поръсва се малко сол, черен и червен пипер на вкус и няколко стръка ситно нарязан див чесън.

Чесънът е познат като един от най-мощните природни антибиотици, но в същото време има доста силен аромат и тръпчив вкус, който мнозина не понасят. Случаят с дивия чесън обаче е съвсем друг.

Той има нежен вкус и мирис и може дори да бъде отглеждан в сандъче на балкона. Ако вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати