Три идеи какво да направим от киселец

1 от 3 Снимки

Витаминозна салата


Необходими продукти: 150 г киселец, 300 г спанак, няколко листа зелена салата, 2 връзки зелен лук, 3 с.л. зехтин, 2 ч. л. лимонов сок, 3 твърдо сварени яйца, няколко стръка копър, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Всички листни зеленчуци се измиват, нарязват и минават през центрофуга (ако разполагате с такава) или се подсушават с помощта на кухненска хартия. Слагат се в купа заедно със ситно нарязания лук и копъра, подправят се с лимоновия сок, зехтин и сол и се гарнират с нарязаните на четвъртинки яйца.

Всеки е чувал, че листните зеленчуци са особено полезни за здравето, тъй като съдържат голямо количество витамини. Сред тях на първо място се нареждат спанакът и киселецът, които имат сходен състав.

Със спанак се приготвят редица ястия, но повечето хора, които обичат да готвят, често се чудят как и за какво се използва киселеца.

Наистина е добре това да се знае, тъй като особено напролет, когато в човешкия организъм наличието на витамини рязко намалява, киселецът може бързо да се притече на помощ. Ето защо Ви предлагаме 3 идеи за вкусни ястия с киселец, които може да видите в горната галерия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати