Три идеи какво да направим от коприва

1 от 3 Снимки

Пюре от коприва



Необходими продукти: 1. 5 кг коприва, 100 г масло, 220 прясно мляко, 60 г брашно, 1 скилидка счукан чесън, сол и черен пипер на вкус, 1 твърдо сварено яйце.

Начин на приготвяне: Изчистената и измита коприва се задушава за кратко в мазнина, след което се пасира. От маслото и брашното се прави запръжка, към която се прибавя спаначеното пюре и се долива прясното мляко.

Ако пюрето стане прекалено гъсто, може да се добави и малко вода. След като е готово се слага и чесъна и всичко се подправя със сол и черен пипер. Сервира се заедно със ситно нарязаното или настъргано яйце.

Надали има някой, който през живота си поне веднъж да не се е жарил на коприва и да е намразил това растение.

В същото време обаче копривата е не по-малко полезна от останалите листни зеленчуци като спанака, киселеца, лапада и т. н. А освен това може да бъде срещната навсякъде из България.

Ето защо е чудесна идея да се научите как и какво да приготвяте с нея, поради което Ви предлагаме 3 доказали се с времето рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати