Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи какво да направим от коприва

Три идеи какво да направим от коприва

2 от 3 Снимки

Картофи с коприва



Необходими продукти: 8 картофа, 450 г коприва, 4 яйца, 50 г зехтин, 1 връзка зелен лук, 3 с. л. брашно, 5 яйца, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Брашното се запържва леко в зехтина, добавя се малко вода и в нея се задушават ситно нарязаният лук и нарязаната коприва.

Когато картофите са полуготови се нарязват, сипват се в намазнена тава, върху тях се слага сместа от копривата и лука, подправя се със сол и черен пипер и ястието се слага да се запича. Малко преди да е готово върху него се сипват внимателно яйцата, запича се още 7- 8 мин и е готово за сервиране.

Надали има някой, който през живота си поне веднъж да не се е жарил на коприва и да е намразил това растение.

В същото време обаче копривата е не по-малко полезна от останалите листни зеленчуци като спанака, киселеца, лапада и т. н. А освен това може да бъде срещната навсякъде из България.

Ето защо е чудесна идея да се научите как и какво да приготвяте с нея, поради което Ви предлагаме 3 доказали се с времето рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати