Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи какво да направим от коприва

Три идеи какво да направим от коприва

3 от 3 Снимки

Коприва с кашкавал на фурна



Необходими продукти: 1 300 г коприва, 100 мл зехтин, 40 г масло, 1/2 глава кромид лук, 250 г кашкавал, 40 г брашно, 2 яйца, 220 мл прясно мляко, 220 мл кисело мляко, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Копривата и лукът се измиват, нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Когато омекнат към тях се добавя кашкавала и половината от подготвения предварително от брашното, маслото, прясното мляко и яйцата бешамелов сос.

Всичко се разбърква, подправя се със сол и черен пипер, изсипва се в намазнена тава, покрива се с останалия бешамелов сос и се запича във фурната. Поднася се заедно с кисело мляко.

Надали има някой, който през живота си поне веднъж да не се е жарил на коприва и да е намразил това растение.

В същото време обаче копривата е не по-малко полезна от останалите листни зеленчуци като спанака, киселеца, лапада и т. н. А освен това може да бъде срещната навсякъде из България.

Ето защо е чудесна идея да се научите как и какво да приготвяте с нея, поради което Ви предлагаме 3 доказали се с времето рецепти, които може да разгледате в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати