gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

3 от 3 Снимки

3. Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки


Необходими продукти: 850 г пилешки дробчета, 1 кубче зеленчуков бульон, 7 глави арпаджик, 6 с. л. захар, 3 ябълки, 150 мл ябълков оцет, 35 г масло, 100 мл бренди или коняк, сок от 1/2 лимон, 200 мл бяло вино, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Измитите и почистени дробчета се осоляват и поръсват с черен пипер. В съд се изсипва захарта, за да се карамелизира, и към нея се прибавя оцетът до получаването на сироп. В друг съд се запържват с малко масло нарязаният на резени арпаджик и ябълките и се разреждат с бялото вино и с брендито.

След като част от течността изври, се добавят оцетът, разтвореният в около 150 мл вода телешки бульон и лимоновият сок. Всичко се вари на бавен огън, като леко се разбърква до сгъстяване на сос. Отделно се запържват дробчетата и когато са готови, се сервират заедно с ябълките и арпаджика и се заливат с готовия сос. По желание можете да напълните пилешките дробчета и в предварително издълбани ябълки.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати