Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

2 от 3 Снимки

2. Свински дроб с винен сос


Необходими продукти: 750 г свински дроб, 50 г масло, 20 г брашно, 1 ч. ч. бяло вино, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне: Нарязания на филии дроб се поръсват със сол и черен пипер и се изпържват в маслото. Изваждат се и се слагат в чиния. В същата мазнина се запържва брашното, добавя се виното и малко вода. Сосът се подравя със сол и черен пипер на вкус, в него се пуска черният дроб и всичко се сервира поръсено със ситно нарязан магданоз.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати