Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

3 от 3 Снимки

3. Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки


Необходими продукти: 850 г пилешки дробчета, 1 кубче зеленчуков бульон, 7 глави арпаджик, 6 с. л. захар, 3 ябълки, 150 мл ябълков оцет, 35 г масло, 100 мл бренди или коняк, сок от 1/2 лимон, 200 мл бяло вино, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Измитите и почистени дробчета се осоляват и поръсват с черен пипер. В съд се изсипва захарта, за да се карамелизира, и към нея се прибавя оцетът до получаването на сироп. В друг съд се запържват с малко масло нарязаният на резени арпаджик и ябълките и се разреждат с бялото вино и с брендито.

След като част от течността изври, се добавят оцетът, разтвореният в около 150 мл вода телешки бульон и лимоновият сок. Всичко се вари на бавен огън, като леко се разбърква до сгъстяване на сос. Отделно се запържват дробчетата и когато са готови, се сервират заедно с ябълките и арпаджика и се заливат с готовия сос. По желание можете да напълните пилешките дробчета и в предварително издълбани ябълки.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати