gotvach.bg»Статии»Любопитно»Все повече хора се хранят без компания

Все повече хора се хранят без компания

Хранене
Електронна везна тип кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
Виж ››

Всеки знае, че храната е по-вкусна, когато е споделена с добра компания. В много семейства обедите или вечерите, в които се събират всички членове на домакинството или пък се канят близки, са традиционни. Но в забързаното ежедневие на съвременния човек тези обичаи постепенно се забравят.

Ново проучване на начина на живот и хранене показва, че все повече хора се хранят сами. В проучването са взели участие 5000 британци, а резултатите сочат, че съвременните хора не само се хранят без компания, а дори пропускат някои от основните хранения през деня.

Без близки и приятели обядва или вечеря всеки четвърти от анкетираните. Най-често младите хора, които са на възраст между 18 и 24 години, пропускат основни хранения. Но не само те се лишават от закуска, обяд или вечеря. 89 процента от участвалите в проучването редовно пропускат основно хранене, а 88 процента хапват набързо между ангажиментите си през деня. Всеки трети британец пропуска закуската, всеки пети пропуска обяда, а 14 процента от анкетираните си лягат без да вечерят.

Една четвърт от участниците в проучването се хранят по-често сами, отколкото с компания. Попитани колко често канят приятели на вечеря или обяд, близо 80 процента от британците отговарят рядко или никога. Все повече хора обядват на крак или пред компютъра на работа.

Здравословно хранене

В това ново проучване на хранителните навици прави впечатление не само фактът, че хората все по-често се хранят без компания, но и че качеството на храната също се влошава. Тревожните данни са, че 77 процента от анкетираните не изяждат препоръчваните пет плода или зеленчука за деня, а 10 процента от участниците въобще не ядат плодове и зеленчуци.

В нашата страна се наблюдава сходна тенденция. Докато преди години ходенето на гости беше нещо обичайно, то днес хората все по-често се хранят сами. Сред младежите това е изразено най-ярко, защото те прекарват все повече време пред компютрите или с телефоните си в ръце и дори по време на хранене са вторачени в екраните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати