Как да ядем по 1 кг храна наведнъж и да отслабнем?

Хранене

Обратно на добилата невъобразима популярност теория, че разделното хранене води до намаляване на излишните килограми, група български диетолози твърди, че много по-голям ефект при отслабване има балансираното хранене.

Експертите в областта на топенето на мазнини смятат дори, че приемът на килограм-килограм и половина на хранене е нещо съвсем нормално. Разбира се, това количество хранителни вещества трябва да е старателно подбрано и да съдържа вещества, необходими за организма, без да се прекалява с техния прием.

Според диетолозите тайната на отслабването след приема на килограм храна е количеството и балансът на приетите протеини, въглехидрати и мазнини. Те са се съобразили при разработването на новия режим за хранене с неофициалната традиция в народопсихологията - на всеки празник българинът да поема огромни количества с храна, да преяжда и въпреки това да продължава да се храни.

Специалистите стимулират такъв интензивен начин за приемане на хранителни вещества, но за целта дават на клиентите си точно определени количества от всеки продукт или ястие.

Относно разделното хранене специалистите обясняват, че според тях, ако на човек му харесва да се храни разделно, нека да го прави, но опитът им показва, че балансираното хранене е в пъти по-вкусно и по-добро от разделното.

Според тях освен физически, човек отслабва и психически. Ако човек се въздържа и търпи постоянни лишения, веднага след края на диетата той се нахвърля върху храните, от които преди това се е лишавал, и ефектът от диетата се изгубва.

Разделно хранене

Количеството храна зависи и от пола. Обикновено мъжете се нуждаят от повече енергия и хранителни вещества от дамите. От голямо значение за контролирането на теглото е да се научи човек да се храни, когато е гладен, и да не спира, докогато не се почувства заситен.

Хората обаче обичат да си похапват я от скука, я по навик, я да си подобрят настроението, в резултат на което бързо трупат излишни килограми, казват още експертите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати