Свежи салати с чушки в 3 апетитни варианта

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Свежи салати с чушки в 3 апетитни варианта

Освен че са много вкусен зеленчук, чушките са и много полезни.

Всеки знае как да си приготви салата от печени чушки с чесън или как се прави шопска салата с чушки, но има и много други варианти как да използвате чушките, особено когато са в сезона си.

Ето защо Ви предлагаме 3 по-нетрадиционни рецепти за салати с чушки, които можете да изпробвате, когато пожелаете:

Салата от червени и жълти чушки с пълнеж

Свежи салати с чушки в 3 апетитни варианта

Необходими продукти: 1 буркан белени печени чушки, 1 чаша натрошено сирене, 2 твърдо сварени яйца, 3 с.л. майонеза, 1 скилидка счукан чесън, няколко стръка пресен лук и магданоз, шепа натрошени орехи, 2 жълти и 2 червени чушки

Начин на приготвяне: Отцедените и нарязани на ивички печени чушки, рендосаните яйца, сиренето, лукът, майонезата, чесънът и ситно нарязаните зелени подправки се смесват и се разбиват с миксер или блендер. Трябва да се получи кремообразна смес, която ако е прекалено течна, можете да сгъстите с малко галета. Добавят и орехите и разбърквате. Измитите и изтърбушени сурови чушки се разрязват на две по дължина и се пълнят с тази плънка. Сервират се в подходящо плато, поръсени с пресни подправки.

Зеленчукова салата от пресни чушки

Необходими продукти: 2 червени и 2 зелени чушки, 3 твърдо сварени яйца, 1/2 консерва сладка царевица, 2 кисели краставички, 1 ябълка, 1 ч.л. горчица, 3 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. мед, 1 ч.л. лимонов сок, няколко стръка копър, сол на вкус

Начин на приготвяне: Измитите и почистени от семето чушки се нарязват на кубчета и се смесват в купа заедно с нарязаните на кубчета яйца, ябълка, краставички и царевица. От зехтина, горчицата, меда, лимоновия сок и солта се прави дресинг, с който се залива салатата с чушки, разбърква се и се поръсва със ситно нарязания копър

Свежи салати с чушки в 3 апетитни варианта

Салата от макарони с чушки и други зеленчуци

Необходими продукти: 1 пакет макарони, 1 глава червен лук, 1 морков, 1 тиквичка, 1 зелена, 1 жълта и 1 червена чушка, няколко маслини без костилка, 2 скилидки чесън, 3 кисели краставички, 150 г гъби, 5 с.л. зехтин, няколко стръка пресен риган и листенца босилек, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Макароните се слагат да се варят според упътването на опаковката им. В зехтина се запържват нарязаните на резени лук, тиквички, чушки и нарязания на дълги ивички морков. Когато омекнат, към тях се прибавят нарязаните на ивички гъби и краставички, нарязаните на кръгчета маслини и счуканият чесън. Когато всички зеленчуци са готови, се подправят с останалите подправки и с тази зеленчукова смес се заливат макароните и се разбъркват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати