Кокосовият орех е суперхрана

Кокос

Предвид многото пъти, когато експертите са изтъквали ползите от консумацията на повече плодове и зеленчуци, не е изненада, че кокосовите орехи притежават някои невероятни ползи и дори са наричани суперхрана. Тропическият плод се използва в целия свят за производство на редица продукти.

Консумирането на кокосови продукти води до подобряване действието на щитовидните функции и на метаболизма, намаляване на теглото по бърз и здравословен начин, повишаване на енергийния баланс на тялото. Нашият организъм превръща лауриловата киселина, която се съдържа в кокосовия орех, в монолаурин, който помага на организма да се бори с бактериите, предизвикващи херпес, грип и дори HIV. По този начин вие защитавате тялото си по естествен и приятен начин.

Под самата обвивка се намира тънка кафява черупка, която е с висока твърдост и съдържа белтъчините. Те, от своя страна, представляват бяла млечна течност, наречена кокосова вода, която постепенно се втвърдява по време на зреенето на плода. Мнозина считат тази вода за жива. Тя е изключителен източник на електролити, затова и се смята за страхотна енергийна и възстановяваща напитка след физическо натоварване.

Кокосовата вода е с ниско съдържание на захар и мазнини, но с високо съдържание на калий, магнезий, калций и фосфор. Счита се неслучайно за течността на живота, защото тя съдържа много ключови хранителни вещества като лауринова киселина, хлорид, желязо, цинк, манган и селен.

От друга страна, само една порция от прясно, бяло, ароматно кокосово месо ви осигурява 17% от ежедневна доставка на мед. Този минерал е отговорен за активирането на ензимите, които след това задействат производството на невротрансмитери. Тези невротрансмитери са отговорни за предаване на информация от клетка на клетка.

Един от начините да си набавим важни есенциални мастни киселини и да помогнем на организма си в борбата с различните вируси, е да консумираме кокосово масло. То се получава се от изсушената кокосова вътрешност и издържа на високи температури, като запазва полезните си съставки. Подходящо е за приготвяне на всякакви видове кулинарни специалитети, придавайки им невероятен вкус.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати