Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Салати с жито - икономични, вкусни и полезни

Салати с жито - икономични, вкусни и полезни

2 от 3 Снимки

2. Зелена салата с жито


Необходими продукти: 1 зелена къдрава салата, 1 връзка зелен лук, 3 с.л. сварено жито, 2 с.л. царевица, шепа смлени орехови ядки, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. балсамов оцет, сол на вкус;

Начин на приготвяне: Зелената салата се измива, накъсва и се слага в купа. Към нея се прибавят ситно нарязаният зелен лук, царевицата и житото. Салатата се подправя със зехтина, оцета и сол на вкус и се разбърква добре. Сервира се поръсена с ореховите ядки;

Макар в наши дни житото често да пристига до нас в неузнаваем вид под формата на натъпкани с неизвестни компоненти бели хлябове, престояли сладкиши и какво ли още не, то може лесно да бъде намерено на пазара и в своя естествен вид.

А ако го открием и консумираме именно по този начин, можем да сме сигурни, че надали има толкова полезен продукт като него.

И освен за печива и основни ястия то е подходящо и за свежи салати като алтернатива на киноа, елда и семена. Ето защо сме Ви подбрали 3 класически рецепти за салати с жито, които могат да се впиша в поста и за празника на Света Анна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати