Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»С блендер в ръка ще сътворите чудеса

С блендер в ръка ще сътворите чудеса

2 от 3 Снимки

Гъбен сос, подходящ за всякакви меса


Необходими продукти: 300 г гъби, няколко стръка пресен лук, няколко стръка пресен магданоз, бучка масло, 2 с. л. брашно, сол и черен на вкус.

Начин на приготвяне: Измийте добре гъбите, нарежете ги на резени и ги пуснете за 5 минути да врат в подсолена вода. Отлейте част от водата, за да не стане сосът прекалено рядък. Добавете ситно нарязаният зелен лук, размитото в малко вода брашно и бучката масло.

Намалете котлона и оставете соса да ври за още 5 мин. Прехвърлете го в блендер, добавете ситно нарязания магданоз и малко черен пипер. Разбийте до получаването на хомогенна смес и преди да сервирате соса, го пробвайте още веднъж на сол и пипер;

Всеки знае, че когато на трапезата се поднася някое по-сухо ястие, особено ако е месно, е добре да се сервира и някакъв сос към него. Благодарение на новите уреди на помощ на домакинята веднага се отзовава блендерът, познат и като чопър.

С него лесно и бързо могат да се приготвят всякакви сосове, подходящи както за месни, така и за зеленчукови ястия. Всъщност блендерът е най-добрият помощник, който може да имате, когато става въпрос за приготвяне на вкусотии като Песто или сос Скордаля.

Поради тази причина сме Ви подбрали 3 рецепти за вкусни сосове на блендер, които можете да пробвате, когато пожелаете. Така че заредете се с кулинарно вдъхновение и въображение и се осмелете да измислите ваши комбинации от продукти, с които може да приготвите вкусни сосове с помощта на блендер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
БИСТРА ИВАНОВА ФИЛКОВА
Чудесни и бързи идеи.
0
0