Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три специални идеи за хапки с бекон за чувствително небце

Три специални идеи за хапки с бекон за чувствително небце

1 от 3 Снимки

1. Хапки с бекон и задушен праз лук


Необходими продукти: 1- 2 стръка праз лук, няколко тънки резена бекон, бучка масло, сол на вкус, няколко зрънца черен пипер, горчица за декорация, клечки за зъби.

Начин на приготвяне: Измийте добре праз лука, подсушете го и го нарежете на по-едри кръгчета с дължина от около 3- 4 см. Посолете ги и ги задушете в маслото и зрънцата черен пипер, като внимавате да не ги държите прекалено дълго и да се разкашкат.

Извадете ги, отцедете ги върху кухненска хартия. Запържете в същата мазнина за кратко и бекона. Нарежете го така, че да можете да увиете всяко парче праз лук с него и набучете хапките на клечките за зъби. Гарнирайте платото с горчица и поднесете;

Приготвянето на хапки за по-официални поводи или просто когато на масата няма достатъчно място, за да се сервира на всеки поотделно, може да бъде доста досадна работа.

От една страна, повечето рецепти за хапки или не представляват особен интерес и се срещат на всички партита, или пък са прекалено сложни за изпълнение.

Ето защо Ви предлагаме 3 по-нетрадиционни рецепти за приготвянето на хапки с бекон /виж галерията/, които освен това са и много лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати