Пробвайте! Тристепенно мароканско меню за чудо и приказ

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Тристепенно мароканско меню

Когато си мислим за кухнята на Мароко, надали има по-подходящо ястие от кускуса, с което да я отъждествим. И макар това да е факт, мароканската кухня съвсем не се изчерпва само с това.

Изобилието от подправки и нестандартни продукти и аромати са я превърнали в една от най-желаните и именно това е причината често да търсим интересни марокански рецепти.

Ето защо тук Ви предлагаме 3 варианта да се насладите на кухнята на Мароко:

Картофена салата с винегрет

Мароканска салата с цвекло

Необходими продукти: 500 г пресни картофи, 550 г червено цвекло, няколко стръка пресен магданоз и зелен лук, 2 скилидки чесън, 3 домата, 150 г маслини без костилката, щипка кориандър, винегрет от 7 с. л. зехтин, 5 с.л. ябълков оцет, щипка лют пипер, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: В отделни съдове се сваряват до омекване картофите и цвеклото, обелват се и се нарязват на шайби. Доматите също се обелват, нарязват се на едро и заедно с нарязаните на кръгчета зелен лук и маслини се смесват с останалите зеленчуци. Подправят се със ситно нарязаният магданоз, ситно скълцаните скилидки чесън и кориандъра и салатата се залива с предварително приготвения винегрет. Разбърква се и се оставя на студено за 30 мин, преди да бъде сервирана.

Основно ястие от печена на шиш гъска

Патица по мароканска рецепта

Необходими продукти: 1 гъска с вътрешностите, 5-6 ябълки, 2 ч.л. счукан карамфил, 4 с.л. мед, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: В купа се смесват ситно нарязаните ябълки, вътрешностите на гъската и се подправят със сол и черен пипер. Самата гъска се измива добре и се намазва със смес от карамфила и меда. Пълни се със смесените в купата продукти, зашива се, набучва се на шиш и се пече до пълна готовност.

Уникален марокански десерт с кадаиф

Марокански десерт с кадаиф

Необходими продукти: 90 г сух кадаиф, 180 г натрошен шамфъстък, 300 мл сметана, 130 г кисело мляко, 110 г мед, 50 мл портокалов сок, 3 ч.л. розова вода, няколко зрънца от нар за украса

Начин на приготвяне: Шамфъстъкът се смесва с натрошения кадаиф, портокаловия сок и половината мед, разбърква се добре и се сипва в купите, в които ще бъде сервиран десертът. Сметаната се разбива и към нея се добавят всички останали съставки без зрънцата нар. Тази смес се изсипва върху купички, те се оставят в хладилника да престоя за около 4 часа и се сервират, поръсени със зрънцата от нар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати