Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три салати с паста за гладници

Три салати с паста за гладници

Паста

Макар пастата да е италиански специалитет, тя толкова се е наложила в традиционното меню на европейските държави, че трудно бихме си представили ежедневието без различни видове спагети, макарони, фусили и др. Ето защо тук сме подбрали 3 по-нестандартни идеи как да си приготвите салати с паста:

Макарони със зеленчуци и ароматни билки

Необходими продукти: 1 пакет макарони, 1 тиквичка, 1 морков, 1 глава червен лук, 3- 4 скилидки чесън, 10 гъби, 1 червена и 1 зелена чушка, 3 с. л. зехтин, 1 ч. л. балсамов оцет, парче джинджифил, няколко стръка пресен риган и листенца босилек, 1/2 ч. ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне: Сварете макароните според упътването на опаковката им, залейте ги със студена вода и ги отцедете. В дълбок тиган запържете в малко мазнина нарязаните на тънки ивички зеленчуци и ситно нарязания джинджифил. Когато всичко се задуши, оставете зеленчуците да изстинат и когато са готови, ги залейте с предварително приготвен дресинг от оцета, зехтина, босилека и ригана.

Разбъркайте ги добре, смесете ги с макароните, оставете ги за 30 минути, докато попият подправките, и сервирайте салатата, предварително разбъркана с половината пармезан, а другата половина поръсете отгоре.

Фузили с броколи, чери домати и орехи

Необходими продукти: 1 пакет фусили, 1 малка глава броколи, 400 г чери домати, 1/2 ч. ч. смлени орехови ядки, дресинг от 5 с. л. зехтин, 3 с. л. лимонов сок, няколко листенца пресен босилек, сол и черен пипер на вкус

Макаронена салата

Начин на приготвяне: В отделни съдове сложете да се варят фусилите според упътването на опаковката им и броколито, за да се бланшира. Когато фусилите са готови, ги залейте със студена вода, отцедете ги и ги сипете в купа. Добавете отделеното на розички броколи, разполовените чери домати и половината от орехите. Залейте салатата с дресинга, разбъркайте и я поднесете поръсена в останалите орехови ядки.

Фузили с бекон и авокадо

Необходими продукти: 1 пакет фусили, 400 г по-тлъст бекон, 1 глава червен лук, 3 скилидки чесън, 2 бр. авокадо, 2 с. л. лимонов сок, дресинг от 4 с. л. зехтин, 1 ч. л. риган, 1 ч. л. босилек, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Сварете фусилите според инструкцията на опаковката им, залейте ги със студена вода и ги оставете да се отцеждат. В малко зехтин запържете ситно нарязаните бекон и лук и накрая добавете и скилидките чесън, също ситно нарязани. Нарежете обеленото авокадо, залейте го с лимоновия сок. В купа изсипете фузилите, запържените продукти, авокадото, залейте с дресинга и разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest