Преборете махмурлука с... шампанско

Шампанско

Вместо традиционния зелев сок срещу махмурлук, тази година опитайте да се справите с неприятните спомени от празнуването с помощта на шампанско.

Рано сутрин след Новогодишната нощ, което сигурно ще е към три часа на обяд, вместо шкембе чорба унищожете махмурлука с чаша пенливо вино. То ще премахне главоболието и другите неприятни последици доста по-бързо, твърдят френски сомелиери.

А за да не се стига до махмурлук, пийте с мярка и започнете вечерта с вино или лек коктейл. Можете да го замените и с шампанско. Накрая след празничната вечеря, преминете към концентрат, например хубаво уиски или качествена водка.

Шампанско

За да се предпазите от махмурлук, преди празничната вечеря изпийте чаша силно кафе, в което е добавен лимонов сок. След като станете, отново изпийте чаша силно кафе с лимонов сок, и махмурлукът ще изчезне. Това обаче е абсолютно противопоказно за хора, които имат проблеми със сърцето.

Срещу главоболие опитайте да допрете лимонова кора до слепоочията си. Преди това обаче я обелете от вътрешната страна, така че да отстраните бялата част. След около минута върху кожата ви ще се образува червено петно, и ще ви засърби. Като изключим това неприятно усещане, главоболието ще изчезне.

А ако преди да седнете на масата, изпиете на гладно две супени лъжици зехтин, нямате голям шанс изобщо да се напиете.

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати