gotvach.bg»Статии»Любопитно»Умна халба ще ви пречи да се напиете

Умна халба ще ви пречи да се напиете

Халба

Фирма в Лос Анджелис съвсем скоро ще пусне на пазара ново изобретение - смарт халба, която ще мисли вместо вас за количеството употребени питиета и ще ви предупреждава, когато прекалявате.

Американският продукт ще носи марката ePint. Халбата ще следи колко пълни чаши изпиване в рамките на един час и ще изпраша данните на смартфона или таблета ви. Умната чаша ще разполага и с опция, чрез която може да ви повика такси, ако не сте в състояние да шофирате.

Дните, които разчитахте на приятели и колеги да ви помагат с контролирането на изпития алкохол, остават в миналото, казват създателите на смарт халбата.

Халбата има вграден сензор, който ще отчита цялото изпито количество алкохол. Когато започнете да прекалявате с почерпката, халбата ще започне да свети в червено, което ще е сигнал, че трябва да спрете с пиенето.

През повечето време халбата ще може да свети в цветовете на любимия ви футболен отбор.

Бира

Чашата е изработена от устойчив поликарбонат, ще струва 60 долара, а от американската фирма казват, че ще бъде пусната на пазара през април 2016 година.

За създаването на халбата компанията е вложила 50 000 долара. Тя ще ви предпазва от прекаляването с алкохола, но категорично няма да ви спира да се почерпите и за улеснение на феновете на бирата върху дъното на халбата ще е монтирана отварачка.

Преди няколко години американски учени обявиха, че работят по създаването на лекарство, което да неутрализира опияняващото действие на алкохола. Хапчето ще може да се вземат преди да започнете с пиенето.

Препаратът е наречен iomazenil и все още се изпробва върху доброволци. Тестват се техните рефлекси в автомобилен симулатор, когато са се почерпили повече.

Научният екип от Йейлския университет твърди, че новото лекарство позволява на водачите да управляват отлично симулативните автомобили, дори когато са прекалили с консумацията на алкохолни питиета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати