На трапезата по света – обичаите на хранене в различните държави

1 от 5 Снимки
1. Франция
Френският етикет е изключително изтънчен и бързо биха ви сметнали за варвари, ако не го спазвате. Първото правило на масата за французите е при ръцете.

Не трябва да ги държите под масата или пък да се облягате до лакът. Ръцете трябва да са опрени в ръба на масата до китките, когато не ги използвате, за да се храните. Лактите ви не трябва да докосват масата, дори когато хапвате.

Колкото и да сте възпитани и любезни, може да направите погрешно впечатление за себе си, като не спазите важни изисквания относно протокола на хранене в някои от най-големите държави.

Така например във Великобритания етикетът позволява да използвате ръцете си за хранене, само когато ви сервират аспержи. Независимо дали са със сос или дресинг, смело можете да използвате пръстите си, за да ги хапнете.

Затова, за да се държите подобаващо на масата, е нужно да се запознаете с някои от най-важните правила на етикета при трапезата на някои нации. Разгледайте галерията горе и разберете какво не трябва и трябва да правите, когато седнете да хапнете, докато сте в някоя друга държава.

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати