Еврика! Откриха кое е първото – яйцето или кокошката!

Яйца

Учените най-накрая откриха логичен и научен отговор на хилядолетния въпрос: Кое се е появило първо – яйцето или кокошката? Отговорът е - кокошката.

Тематичното тълкуване и отговор на въпроса всъщност се крие в Библията. Въпреки това учените от години се опитват да дадат логично и най-вече научно обяснение. И успяха.

Изследванията са показали, че в яйчниците на женските кокошки се произвежда протеин, наречен овокледидин-17 или OC-17. С помощта на 3D компютърна технология е проучен целият процес до образуване на черупката.

Оказва се, че основна роля в него играе именно този протеин. Той се явява като катализатор, ускоряващ развитието на черупката.

Кокошка

Яйцето, от своя страна, е изградено от 90% калциев карбонат и редица други съставки, които кокошката получава от храната, следователно идват от природата.

Протеинът обаче се синтезира само в яйчниците на животното и няма откъде другаде да бъде набавен. Което води до заключението, че именно кокошката е била първата, която се е появила.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
zuzi
zuzi
11.12.2015 17:04
От яйцето не излиза кокошка,от яйцето излиза Пиле,a с времето става кокошка,а от кокошката излиза яйцето...!Това го знаех и без да уточняват учените...!!!
1
0
Пф
Пф
10.12.2015 13:57
Ами явно в миналото кокошките са раждали, а не са снасяли. С времето нещата са се променили от еволюционна гледна точка. Или поне аз така си мисля :P
1
0
кокошката или яйцето е 1во
кокошката или яйцето е 1во
09.12.2015 22:18
Ами тая кокошка от къде се е взела.????
1
1