Как да съхраните гъби Масловка за дълго

1 от 4 Снимки

1. Полуготови замразени масловки


За този метод за съхранение трябва добре да измиете гъбите със студена вода. Обелете кожицата им и ги нарежете на четвъртинки. В зависимост от предпочитанията ви ги задушете на пара или леко ги запържете в избрана от вас мазнина. Важно е да знаете, че задушените гъби могат да изтраят във фризера и да запазят вкусовите си качества в продължение на една година, докато запържените са трайни само осем месеца.

След като сте обработили масловките, бързо ги охладете и сложете в кутия. Ако сте предпочели да ги запържите, сложете в контейнера един пръст от мазнината;

Наред с манатарката масловката се води за една от най-вкусните гъби. Масловките са по-често срещани в Южна България. Намират се на горски поляни, като в повечето от случаите са в близост до дървета домакини. Месото се реже за проверка на наличието на ларви. Кожицата се обелва със сухи пръсти. Гъбите се готвят само след обелване.

Има няколко начина за съхранението на този вид гъба. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене. Ето и най-добрите начини за консервация на вкусните гъби /виж галерията/.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати