Как да съхраните гъби Масловка за дълго

2 от 4 Снимки

2. Бланширане


След като измиете гъбите, ги нарежете на филийки. Потопете ги във вряща вода за около две минути. Отцедете ги в гевгир и след това ги поставете в студена вода. Отново ги отцедете и ги сложете в кутия, а след това във фризера. При този начин на съхранение масловките също трябва да са предварително обелени.
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Наред с манатарката масловката се води за една от най-вкусните гъби. Масловките са по-често срещани в Южна България. Намират се на горски поляни, като в повечето от случаите са в близост до дървета домакини. Месото се реже за проверка на наличието на ларви. Кожицата се обелва със сухи пръсти. Гъбите се готвят само след обелване.

Има няколко начина за съхранението на този вид гъба. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене. Ето и най-добрите начини за консервация на вкусните гъби /виж галерията/.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати