Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраните гъби Масловка за дълго

Как да съхраните гъби Масловка за дълго

4 от 4 Снимки

4. Сушене на масловки


Нарежете гъбите на филийки. Поставете ги върху хартия и печете във фурната на около 40-60 градуса за около четири часа, докато вратичката на фурната е леко отворена. Нанижете гъбите на конец и ги поставете на слънчево и проветриво място.

Обикновеното за пълното изсушаване са необходими от два до пет дни. Ще разберете, че са готови, когато масловките станат чупливи при допир. Преди готвенето ги изплакнете с хладка вода и след това ги дръжте няколко часа в подсолена вода.

Наред с манатарката масловката се води за една от най-вкусните гъби. Масловките са по-често срещани в Южна България. Намират се на горски поляни, като в повечето от случаите са в близост до дървета домакини. Месото се реже за проверка на наличието на ларви. Кожицата се обелва със сухи пръсти. Гъбите се готвят само след обелване.

Има няколко начина за съхранението на този вид гъба. Най-разпространеният от тях е сушенето. Не се препоръчва консервирането ѝ в буркани поради факта, че при недобро измиване могат да се съхранят бактерии по кожицата и гъбите да станат опасни за ядене. Ето и най-добрите начини за консервация на вкусните гъби /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати