Защо слабите хора не надебеляват?

Нездравословно хранене
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-24%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Всеки има колеги и приятели, които консумират ежедневно количества храна, които, ако вие приемете, в най-скоро време ще се наложи да подмените изцяло гардероба си. Простата причина за това е, че няма да можете да се побирате в дрехите поради лавинообразното нарастване на килограмите. Какво прави тези хора специални?

Шоколад, чипс, бисквити – няма табу за тези хора що се отнася за яденето. Единственото, което им се лепи, е само завистта от ваша страна. Не бъдете обаче потиснати. Диетолозите са на мнение, че въобще не трябва да завиждате.

Причината, поради която някои хора могат да ядат постоянно, е работещият им на пълни обороти метаболизъм. Оказва се обаче, че при тези хора теглото им е ниско, докато количеството подкожна мазнина е изключително високо.

Хора с ниско тегло, независещо от приема на храни с високо съдържание на захари и мазнини, са подложени на по-висок риск от развиване на метаболитни заболявания като диабет тип 2, високо кръвно налягане и висок холестерол, отколкото хора, приемащи разнообразна храна.

Специалистите твърдят, че външният вид може да бъде измамен. Докато хората, които са склонни към напълняване, в един момент от живота си започват да следят какво ядат, за да не напълнеят допълнително, то тези, които са постоянно слаби, злоупотребяват с вредните храни и са заплашени от редица болести.

Салата

За да не попаднете в капана на външния си вид, диетолозите съветват хората със забързан метаболизъм редовно да измерват количеството си на подкожни мазнини. Ако показателите сочат, че имат завишени нива на тлъстини, то веднага е редно да се предприемат мерки за тяхното стопяване.

Първата мярка, която трябва да предприемете, е здравословното хранене. Трябва да се обърне внимание на натрупването на мазнини в тялото, особено в областта около корема и вътрешните органи, които водят до възпаления на тъканите и кръвоносните съдове. Така че дори теглото да е в норма за височината и възрастта, никога не трябва човек да се заблуждава, че е защитен.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Ваня Георгиева
Явно имат някъкъв проблем. Но пък е по добре отколкото да трупаш килограми.
0
0
Пламенова Кристин
В повечето случаи не е до метаболизма, ами до волята.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Ако има определено заболяване на щитовидна жлеза ,каквото и да се направи не се отслабва Все пак е добре да се ограничава човек ,най вече с тестени и сладкиши ,а те са ми любими :)))
0
0
Илияна Димова
Всеки организъм има различен метаболизъм
0
0
Наталиа Петрова
Каквото и да се яде от голямо значение е метаболизма и физическите упражнения.
0
0
Марина
Марина
17.01.2016 11:20
Полезна информация, тъй като аз съм от тези хора. Може би ще се замисля за изследването.
0
0
Пламенова Кристин
Джънк фуд съсипва всеки организъм, не дискриминира никого.
2
0
Мариела Христова
Много интересно!
0
0