Лъжат ни с разредено уиски за празниците

Уиски
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

За поредна година клиентите на различните заведения рискуват да бъдат излъгани в коледната или новогодишната нощ от недобросъвестни търговци.

Вместо скъпото дванадесетгодишно уиски, което си поръчват, голяма част от тях ще получат солидно разредено или фалшиво питие.

Производителите на ментета вече са се специализирали и само с помощта на малко карамелизирана захар, спирт и есенции те приготвят доста сполучливи имитации на известни марки уиски.

Обект на фалшификация е не само уискито, но и традиционната българска ракия. Нейният специфичен цвят се докарва с помощта само на обикновен черен чай. В помощ на производителите на ментета се продават и професионални аромати за различните видове ракия или уиски.

Парадоксалното в случая е, че бутилките с фалшив алкохол няма как да бъдат конфискувани от полицията, защото те се оригинални. Истински е и бандеролът, залепен за тях.

За производството на по-голяма част от фалшификатите се използва спирт, есенции, глицерин за омекотяване на вкуса, дестилирана вода и др.

Единствено с Джак Даниелс производителите на фалшив алкохол все още срещат трудности, но и при него има доста сполучливи имитации.

За производството на Джак Даниелс менте се използва 200 милилитра оригинално уиски, които се разреждат с 700 милилитра от ментето, за да се запази уникалния вкус на уискито от Тенеси.

Благодарение на професионалните есенции, които се продават легално под формата на различни добавки, вече почти всеки може да си произведе лесно не само уиски или ракия, но също така джин, мастика, водка и др.

След това приготвеното менте се налива в оригинални бутилки, които клошари старателно вадят от боклука и продават на производителите на фалшив алкохол, и се доставя в заведенията, информира Телеграф.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати