Къде да посрещнете Нова година, ако сте лакомник?

Къде да посрещнете Нова година, ако сте лакомник?

Нова година

Избирането на местенце за посрещане на Нова година до голяма степен определя как ще си прекараме празника. И докато за мнозина веселието и шумните купони е задължително условие, за други от значение е кухнята. Според foodpanda обаче има дестинации, които се отличават с празнична атмосфера и атрактивни за всеки чревоугодник местни специалитети.

Ако сте от лакомниците, които обичат да пътуват, задължително посетете Сидни /Австралия/. Ще останете впечатлени от агнешкото печено с ядки от макадамия, което ще ви бъде поднесено тук. Освен това през новогодишната вечер ще станете свидетели на зрелищна заря и интересен парад на светещи лодки.

Примамлива дестинация е и Единбург /Шотландия/. Ако досега не сте имали възможност да похапнете пудинг с пържено месо, картофи и ряпа, то тук със сигурност ще ви се отвори такава. Освен това ще станете свидетели на различни форми на изкуство и ще можете да упражнявате пързаляне с шейна, както и други спортове.

Саут Лейк /Калифорния/ пък ще ви изкуши с пържени картофки, двойни бургери и много други калорични храни. Но пък ако сте любители на ските или шумните купoни с DJ сетове, ще можете веднага да се отървете от тях.

Празнична трапеза

Ако обожавате слънцето и предпочитате плажните партита, осигурете си точно такова горещо преживяване за Нова година, като отпътувате до Хаваите. Дегустирайте пържена риба, предложена със сладък хляб, ориз и тръстика, докато се радвате на всички природни красоти.

Ако пък желаете да посетите някоя сравнително по-близка дестинация, можете да се насочите към Лондон /Англия/. Насладете се на грандиозно светлинно шоу, докaто похапвате традиционен английски пай и невероятни стекове.

Шницели

Едва ли има гастроном, който да не е чувал за прословутия виенски шницел. Посетете столицата на Австрия, за да опитате този специалитет, както и незабравимите виенски сладки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати