Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим бисквитено тесто?

Как да приготвим бисквитено тесто?

Бисквитено тесто

Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта Добуш, така и за много бисквити, кексове, рула, петифури и реванета.

Срещано е и като пандишпаново тесто и има разнообразни варианти за направата му, като никой от тях не изисква кой знае какви усилия. Към него могат да бъдат добавени и всякакви аромати като ванилия, ром или коняк, както и смлени ядки.

Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:

Обикновено бисквитено тесто

Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар

Начин на приготвяне: Разделят се белтъците и жълтъците и вторите се разбиват заедно с половината захар на водна баня до сгъстяване. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с останалата захар. Всичко се смесва, прибавя се внимателно брашното и тестото се разбърква. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна и може да бъде използвано както за кексове, така и за платки за торти.

Тесто

Бисквитено тесто Женоаз

Необходими продукти: 6 яйца, 14 с. л. брашно, 13 с. л. захар, 150 г масло, 1/2 ч. ч. смлени бадемови ядки, 1 пакетче ванилия, настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне: На водна баня се смесват 5-те жълтъка, 1 цяло яйце и захарта. Към тях се добавят маслото, брашното, ванилията, портокаловата кора и ядките. Всичко се разбърква и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Шоколадово бисквитено тесто

Необходими продукти: 9 яйца, 320 г брашно, 320 г захар, 180 г масло, 1 пакетче ванилия, 250 г шоколад

Шоколадов пандишпан

Начин на приготвяне: Едната половина от захарта се смесва с разбитите жълтъци, а другата половина - с белтъците. Разбъркват се. Шоколадът се разтопява, охлажда се и се прибавя към яйчната смес. Слагат се постепенно и останалите продукти и така приготвеното тесто се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Може да се използва за кексове, рула и торти, но те не трябва да са с тежък крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:16
аз мислех, че ще се прави в бисквити и нещо друго
1
3
Мариела Христова
Страхотна идея, ще пробвам да направя със сигурност.
0
0