gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо пилешката супа е полезна при грип и настинка?

Защо пилешката супа е полезна при грип и настинка?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
95916101k
Пилешка супа
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части-22%
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
180.00 лв.
140.00 лв.
Виж ››

Пилешката супа е едно от най-популярните средства за борба с грипа и настинката. Исторически хроники показват, че различните народи са се възползвали от нейното чудодейно въздействие още преди много векове.

Едва през дванадесетото столетие тя била предписана като лекарство на пациент от медик. Но дори тогава лекарите не можели да кажат със сигурност каква е тайната на нейното магическо въздействие. Към днешна дата обаче загадката най-после е разкрита.

След проведено изследване учени от университета в Небраска най-после успели да разкрият как точно това ястие успява да надвие простудните заболявания. Според тях силата на пилешката супа се корени най-вече във вещество, което се крие в нея и е известно като карнозин.

Именно то подсилвало имунитета и му помагало да се справи с болестотворните процеси. Същевременно зареждало цялото тяло с тонус и достатъчно енергия и в крайна сметка ни изправя отново на крака.

Допълнително за по-бързото справяне с грипа подпомага и съставът на всеки компонент, участващ в супата. По правило в това ястие освен пилешко месо се слагат още моркови, лук, чесън, копър, магданоз, лимонов сок, черен пипер.

Сами по себе си те също за източници на значими вещества като витамин А, витамин В-комплекс, витамин С, магнезий, желязо, калций, цинк, калий и др.

Грип

При изследването, проведено с доброволци, става ясно как точно влияе топлата пилешка супа при настинка, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система.

Учените установили, че тази питателна храна прави значително по-лесно раздвижването и отделянето на заседналия жилав секрет, като по този начин способства за освобождаването на дихателните пътища.

По думите на учените пилешката супа е далеч по-полезна от блудкавия пилешки бульон и в никакъв случай не бива да се заменя само от него. Тя може да се приема превантивно в сезона на гриповете, както и по време на боледуването.

Лекарите съветват пилешката супа да се приготви и приема още при първите наченки на грип, изразяващи се с отпадналост, умора, замайване, температура, главоболие, кашлица, водниста секреция от носа и др. Само така състоянието ще бъде овладяно навреме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мама
Мама
16.03.2016 13:34
Полезна е, защото пилетата са тъпкани с антибиотици.
4
1