gotvach.bg»Статии»Любопитно»Ура! Направиха безвреден алкохол

Ура! Направиха безвреден алкохол

Алкохол
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

По празниците обикновено прекаляваме – най-често хапваме обилно, при това тежка и мазна храна. Алкохолът също е честа компания на трапезата. Всичко това натоварва черния дроб и организма като цяло. И ако си мислите, че няколко дни след празниците ще се пречистите с чай и плодове, можете просто да опитате да намалите количеството на храната и напитките по време на празничните дни.

В случай че тази година доброто желание не е било достатъчно и не сте успели да ограничите консумацията на различните вкусотии от трапезата, възползвайте се от план А - пречистете организма си. Най-лесно това ще се случи, като напълно изключите алкохола и мазните храни – наблегнете повече на зеленчуци и плодове, добавете и обилно количество млечни продукти.

И докато ние се опитваме да решим проблема с прекомерната консумация на напитки и храна, като просто намалим количеството им, то в Китай търсят по-интересен начин. Учените искат алкохолът да бъде не просто по-малко вреден за черния дроб, а дори полезен. Китайците припомнят, че прекалено голямото количество погълнат алкохол води до трупане на мазнини и уврежда черния дроб.

Това, от своя страна, може да доведе до различни заболявания, между които и онкологични. Изследванията на китайските учени все още се провеждат само върху лабораторни мишки, но вече има обнадеждаващи резултати. Поне така твърди ръководителят на проекта професор Чен.

Алкохолизъм

Специалистите са открили, че използването на определен ген - РРР1r3G, всъщност превръща изпития алкохол в гликоген, а не в мазнина. Гликогенът запазва енергията, но не се складира в областта на корема, допълва още професор Чен.

Надеждата е, че подобно изобретение може да помогне и учените могат да разработят нов вид медикаменти. Те ще бъдат на основата на алкохола и чрез тях ще се намали негативното въздействие на всички тези напитки върху организма на човек.

Единственият проблем може да се окаже производството на РРР1r3G в човешкия организъм.

Учените обаче смятат, че това всъщност няма да е особено сериозна пречка, защото би могло да се изобрети и подобно лекарство. То ще стимулира производството на уникалния ген в човешкия организъм.

Изследванията са дело на специалисти от Института по храните към Китайската академия на науките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати