Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храните, които пречат на добрия сън

Храните, които пречат на добрия сън

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
6 от 6 Снимки

6. Червено месо


Богатото на протеини червено месо е важна част от здравословното хранене. То обаче се обработва по-трудно от тялото и затова е препоръчително да го избягвате във вечерното си меню.

За да имаме нужната енергия, е важно да сме добре отпочинали, без да смущаваме съня си. От ключово значение за здравословния сън е храната. Както има продукти, които ни помагат да заспим, така и има и храни, които пречат на добрия сън.

Няма как да не ви се е случвало да си похапнете стабилно вечерта и да си легнете да спите. Дори да са минали няколко часа от вечерята и да не сте прекалявали с количествата на храната, усещате все още дискомфорт и нещо ви пречи силно да потънете в така бленувания сън.

Навярно това е видът на самата храна, която сте яли вечерта. Има няколко хранителни продукта, които на пръв поглед са здравословни и задължителни за разнообразния хранителен режим, но ако се възползвате от техните вкусови качества вечер, те ще попречат на стабилния ви сън.

Ако искате по-качествен сън, задължително избягвайте късно вечер 6-те основни продукта, които събрахме за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати