Алкохол, от който не се появява махмурлук, създаде Северна Корея

Корльо ликьор
Практичен сушилник за мивка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
Виж ››

В Северна Корея създадоха напитка, наречена Корльо ликьор, с която дори да прекалите, няма да имате махмурлук на следващия ден, съобщава местен вестник, цитиран от Франс прес.

Женшен и ориз са основните съставки на алкохолната напитка, която има едновременно сладък и солен вкус. Градусите на Корльо ликьор са между 30 и 40.

Той е много ценен от познавачите, тъй като има приятен вкус и не води до махмурлук, се заявява в изданието Пхенян таймс.

Според статията питието, забъркано във фабриката Taedonggang Foodstuff, се усъвършенства от години. Авторите на революционния ликьор са решили да заменят захарта с ориз, като опитите показали, че от тази подмяна ефектът на махмурлука след прекаляване с алкохола изчезва.

Махмурлук

Към напитката е прибавен и женшен, известно като средство против махмурлук.

Още през август миналата година Корейската информационна агенция излезе с информация, че в Северна Корея работят по Корльо ликьор и тогава го представяха като евентуален еликсир на живота.

Андре Ейбрахамиан, директор на научните изследвания в Choson Exchange, заявява, че все още не е опивал въпросната алкохолна напитка, за да се запознае отблизо с нейните невиждани качества.

Ученият твърди, че в Северна Корея могат да се намеря наистина висококачествени бутилки ликьор, но не е възможно да съществува алкохол, който да не предизвиква махмурлук след напиване.

Ако все пак се докаже, че докладът за Корльо ликьор е верен, севернокорейците много ще се зарадват, когато алкохолът бъде пуснат на пазара.

Според данни на Световната здравна организация за 2012 година в Северна Корея се изпиват по 12.1 литра алкохол годишно, повече от всяка друга страна в Азия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати