Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета

Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета

1 от 5 Снимки

1. Обикновена луканка


Най-често се приготвя от свинско, говеждо месо и сланина. След като месото се накълца, то се осолява на око и се оставя така да отлежи. При смилането обаче не се слага повече от 22- 24 г сол на килограм месо;

Всеки е чувал, че солта е вредна за човешкото здраве и консумацията ѝ трябва да е възможно най-ограничена. В повечето диетични режими или в болниците, които предлагат и храна, сол дори не се употребява при приготвянето на различните ястия.

Същевременно, ако не използваме абсолютно никаква сол, много от любимите ни манджи биха се превърнали в безвкусни за нас. Това важи особено при приготвянето на кулинарни изделия от кайма, каквито са кюфтетата, кебапчетата, суджуците, надениците и др.

Независимо какво ще приготвяте от кайма или от кълцано месо, внимавайте много, ако слагате и подправки от рода на вегетатата или пикантината, защото те самите съдържат сол. А и имайте предвид, че никой себеуважаващ се домашен майстор на тънките мезета не би добавил нещо подобно към своите произведения от месо.

Ето защо е добре да научите някои основни правила за осоляването на каймата и за приготвянето на различни месни деликатеси с употребата на сол. Разгледайте галерията горе и вижте колко точно сол трябва да добавите към суджуците и луканката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати