Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна

Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна

Gastrofestival

Седмото издание на испанския Gastrofestival бе открито на 23 януари и ще продължи до 7 февруари. Мотото тази година е Изяж Мадрид и в кулинарната програма са включени различни инициативи.

От този понеделник, 25 януари, музеят Прадо в Мадрид ще предлага на посетителите безплатна обиколка на тема Маса с покривка. Показани ще бъдат картини на кулинарна тематика, предимно натюрморти.

Произведенията на изкуството ще дадат ясна представа за традициите по подреждането на масата, използваните прибори и типичната кухня в отделните географски региони на Испания.

Събитията към Gastrofestival са организирани и промотирани от Международния кулинарен конгрес Madrid Fusion и кметството в Мадрид.

Много известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники. С това Мадрид ще се превърне в световна столица на кулинарията за няколко дни.

В Gastrofestival ще могат да се включат ще се включат и частниците във втората по големина туристическа борса в света Fitur.

Своите продукти ще представят и над 400 фирми, институции и заведения за храна от цял свят. По-голямата част от организираните събития ще са със свободен вход.

Испанска кухня

Център на кулинарния фестивал ще бъде културният център Conde Duque. Там се подготвят кино цикъл, арт уъркшопове за деца и възрастни, концерти, като свързващият елемент винаги е храната.

Колективът Cultivo и пост-рок групата Jardin de la Croix ще сервират за дегустация четири занаятчийски испански сирена в комбинация с различни бири Alhambra Reserva 1925.

Програмата тази година включва и Вечеря със звездите, в която готвачи от международната сцена ще гостуват в различни мадридски ресторанти и ще приготвят различни ястия с фокус върху трюфелите.

От платформата за доставки на храна по домовете Deliveroo организират конкурс за най-добро блюдо, като наградата за победителя ще е 150 евро.

В Националният музей на романтизма ще се проведе чаена церемония от XIX век с включена дегустация на различни видове чай.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати