gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»От тази година руснаците ще пият по-скъпа водка

От тази година руснаците ще пият по-скъпа водка

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121293
От тази година руснаците ще пият по-скъпа водка
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

Властите в Русия обмислят да вдигнат цената на водката на дребно от 185 рубли за бутилка на 230 рубли. Целта на по-високите цени е да се намали продажбата на фалшив алкохол в Русия.

Дискусията е насрочена за четвъртък, 28 януари, като везните за момента клонят към повишаване на цените.

Изданието Комерсант пише, че Федералната антимонополна служба е съгласна с покачване на цените на водка, след като се запознали с изчисленията на производителите.

Цената от 230 рубли за бутилка от 0.5 литра е съставена, събирайки цената на водката – 35 рубли, акцизът – 100 рубли, работата в завода – 5 рубли, ДДС - 25 рубли, логистични разходи - 5 рубли и надценка – 60 рубли.

В същото време генералният директор на Siberian Alcohol Group Игор Савелеев подчерта, че тези цифри ще помогнат на регионалните централи, произвеждащи водка, да се предпазят от загуби.

От тази година руснаците ще пият по-скъпа водка

Февруари миналата година също се обсъждаше дали да бъде повишена цената на водката до 220 рубли за бутилка от половин литър, като се вдигне акциза за алкохолната напитка. В крайна сметка обаче се реши да остане старата цена от 185 рубли.

Бутилка водка в Русия все още се продава за 185 рубли, което се равнява на 2.34 евро. До тази стойност водката стигна преди няколко години, след като с наредба бе наредено цената на дребно да се снижи от 199 рубли на 185 рубли.

В Русия недоволстваха от високите цени, а производството бе паднало с 22% само за една календарна година. Тогава се промениха единствено търговските надценки на алкохола.

Руснаците са една от най-пиещите нации в света, като според проучване, проведено през 2013 година, те заемат трето място по консумация на алкохол, а любимата им напитка е водката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иси
Иси
28.01.2016 18:16
Това няма да им пречи на руснаците да си я пийват. Въпреки ,че ще вдигнат цената на водката :-D
0
0