Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да замразим царевица, грах и фасул

Как да замразим царевица, грах и фасул

1 от 3 Снимки

Замразяване на грах


Замразяването на грах може да стане с или без бланширане, но при всички случаи вторият метод е препоръчителен, защото така се запазва по-добре цветyt и вкусовите качества на зеленчуците. Избирайте млад грах, който да ороните внимателно от шушулките и да измиете.

Бланширането му става по същия начин, както и при царевицата, но на граха са му достатъчни 3 мин. След това веднага се изстудява, изцежда се и се слага в найлонови пликчета, като се премахва максимално въздухът от тях. Добре е те да бъдат надписани, за да може после лесно да се ориентира човек какво е замразявал.

Замразяването на зеленчуците е изключително лесен начин за съхранението им за по-дълго време.

За разлика от затварянето им в буркани и приготвянето на туршии, лютеници и т.н. замразяването не отнема толкова много време и усилия, а замразените продукти имат дълга трайност.

А и някои зеленчуци са изключително податливи на такъв вид съхранение, в резултат на което може да намерите винаги замразен зелен фасул и грах във витрините на магазините, но много рядко - в прясно състояние по пазарите.

Ето защо в галерията горе ще Ви покажем как бързо и лесно можете да замразите царевица, грах и фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати