Шест храни, които са довели до най-много смъртни случаи

Нарязана пържола

Адвокатът Бил Мърли е съставил списък с 6 хранителни продукта, които най-често изпращали клиентите му в моргата. Позовавайки се на собствения опит, адвокатът съветва да не се докосвате до тези храни, предава британското издание Метро.

Бил Мърли допълва и че при делата си, свързани с хранителни натравяния, отново се повявали същите 6 храни. Затова горещо препоръчва да не се консумират – не само за да запазим здравето, а и живота си.

Непастьоризирани млека и сокове

Те са пълни с опасни бактерии, паразити и вируси. В годините между 1988 и 2011 в САЩ са регистрирани 150 случая на чревни инфекции след употреба на непастьоризирано мляко.

Сурови кълнове

Това се отнася най-вече за бобовите продукти, които са разпространители на опасни бактериални инфекции, сред които салмонелоза и ешерихия коли, живеещи в семената им.

Кълнове

Недопечено червено месо

Адвокатът казва и че пържолите тип алангле могат да бъдат бомба от инфекции, причиняващи различни стомашни проблеми.

Предварително нарязани плодове

Стойте далеч от предварително обелените и нарязани плодове в супермаркетите. Мърли казва, че не можем да сме сигурни при какви норми на хигиена са опаковани и е по-добре да не ги купуваме.

Сурови и полусурови яйца

Те са основен източник на салмонела, посочва американецът. Задължително е яйцата да са твърдо сварени преди да ги консумирате.

Сурови морски дарове

Миди, скариди и други морски дарове в никакъв случай не трябва да се хапват сурови. Мидите са пълни с бактерии, защото са вид филтър за морската вода.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
никнай
никнай
08.02.2016 23:03
Мога да се съглася с всичко ноне и с пържолите алангеле - ако е така никой неби ял мedium rare steak, blue rare steak или steak englisch ....
0
2
Ирина Андреева Jolie
Е затова си ям всичко добре сготвено :) хем ми е по-вкусно,хем еи по-полезно :) Тия меса алангле особено,където още тече кръв...не благодаря :)
4
1