С червено вино 3 пъти на ден се живее до 100 години!

Червено вино

Много хора се наслаждават на чаша червено вино с края на работния ден, а столетникът Антонио Докампо добавя и че дължи дълголетието си на редовната консумация на напитката на боговете.

Дълголетникът дори поддържа свое лозе недалеч от дома му в Северна Испания. От години производството на вино за него е успешен бизнес, а на всички, които искат да достигнат годините му, столетникът препоръчва вино по 3 пъти на ден – със закуската, обяд и вечерята.

Мога да изпия до 200 литра червено вино за един месец, казва столетникът Докампо. В неговата изба всяка година се побират 6000 бутилки червено вино, от които 3000 запазва за себе си.

В домашното вино на Докампо няма никакви добавки и затова може да си позволи по няколко чаши на ден.

Най-удивителното от разказа на дълголетника обаче е, че въпреки 107-годишнината си той не пие никакви лекарства и се радва на отлично здраве, прицелвайки се в титлата най-възрастен човек на планетата.

Антонио Докампо

Доброто червено вино в умерени количества е много полезно за човешкия организъм, тъй като е богато на антиоксиданти. Те са най-добрият помощник при понижаване на нивата на лошия холестерол и предпазване от сърдечно-съдови заболявания.

От ключово значение е и да сте умерени с консумацията на червено вино, казва още испанецът, за да извлечете всички ползи от напитката и да се радвате на дълъг живот.

Антонио Докампо завършва разказа си, споменавайки и за други дълголетници, които са минали 100 години благодарение на малко алкохол всеки ден.

Червеното вино се оказало магия за дълголетие и на най-старите близнаци в света - Питер и Паулус Лангерок, които не сядали на масата без любимата напитка.

Миналото лято те отпразнуваха своята 102-годишнина и се надяват да счупят рекорда на Глен и Дейл Мойер, които останаха в историята като най-дълголетните близнаци, починали на 105 години.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веселина Константинова
Хубаво е човек да си пийва по малко!
0
0
Ваня Георгиева
Да така е! Много е полезно,но за хората със здрави стомаси.На мен ми дразни за което много съжалявам.
0
0
Марина
Марина
10.02.2016 14:17
Еми живи и здрави да сме. И наздраве! :D
2
0