Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Майсторските десерти, които са истинско произведение на изкуството

Майсторските десерти, които са истинско произведение на изкуството

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
френски макарони

Трябва ви силна фантазия, за да превърнете един десерт в произведение на изкуството, но няколко главни готвачи успяват да покажат, че това не е невъзможна задача.

Ако сте фен на кулинарията, трябва да видите тези луксозни сладкиши, а ако имате достатъчно късмет, някои ден може да ги опитате.

1. Pomme Palais – за ваниловите бутер сладки е нужен домашно приготвения карамел на шеф Дейвид Кармайкъл. Неговият кулинарен шедьовър винаги е отрупан със сезонни плодове и се сервира в сладкарницата St. Honoré в хотел New York Palace;

2. Salvador – сладкиши с ганаш от тъмен шоколад и пълнеж от пресни малини е измислил мастър шеф Никола Клоазо;

3. Sant Ambroeus – това е торта с шоколадов мус, а в центъра е от шоколадов крем. Името на тортата дава и името на цялата сладкарска верига, която го предлага в Ню Йорк;

4. Ladurée – виолетовите френски макарони с вкус на касис са създадени през 1862 година от пекарна в Париж. Днес от този десерт се продават по 15 000 всеки ден;

5. Teuscher – това име носят трюфели с крем от шампанско Дом Периньон. Ганашът е комбинация от черен и млечен шоколад и са поръсени с пудра захар. Създадени са от швейцарска компания за шоколад преди 70 години и до днес се продават в магазините Teuscher в Цюрих;

Teuscher

6. Cardinal – сладкишът се приготвя във френска пекарна в Ню Йорк от вече пето поколение готвачи. Той е комбинация между малинов мус, крем Брюле, малинени бисквитки и малинена глазура;

7. Maman – ореховите бисквитки със стърготини от морска сол са бижуто в ресторанта на Южна Франция La Chassagnette. Мястото е отличено със звезда Мишлен, а всяко блюдо там е уникално;

Майсторски десерти

8. Payard - шоколадовата торта е направена от лешникова вафла, шоколадов и лешников мус и е покрита обилно с шоколадова глазура. Сладкишът е дело на майстор Франсоа Пайар, който е трето поколение сладкар;

9. Manon Cafe – бонбоните са произведени от белгийски шоколад с пълнеж от цял лешник и маслен крем с кафе. За приготвянето им се използва само най-чисто какаово масло;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest