gotvach.bg»Статии»Любопитно»Умна вилица соли манджите по наш вкус

Умна вилица соли манджите по наш вкус

Сол
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
32.00 лв.
Виж ››

Изхвърлете солницата. Уникална Е-вилица ще улесни живота ни.

Почитателите на солените ястия най-после ще могат да са спокойни за холестерола си. Изобретението на учените от университета Мейджи, Япония, ще соли ястията по вкуса на собственика, но все пак в дози, които не застрашават здравето.

Електрическата вилица ще придава на блюдата ни желания вкус, без да ни се налага да изсипваме съдържанието на солницата отгоре.

Новата технология ще е особено полезна за хората с високо кръвно налягане. С нея те ще могат да се придържат към хранене с малко сол, което обаче не ги лишава от любимия вкус.

Вилица

Създателите на вилицата споделят, че електричеството е това, което стимулира вкусовите рецептори, а не самата храна. При тяхното изобретение върхът и дръжката на вилицата функционират като електроди.

Поставяйки хапка в устата, елеткрическата мрежа се затваря. И обратното – когато извадим вилицата, тя се прекъсва. Това превръща прибора в превключвател. Така похапваме изкуствено подсолена храна, която не носи никакви вреди на здравето.

Електронната вилица може да се използва от всеки. Тя обаче ще е от особена полза за хората с високо кръвно налягане или за тези със специална диета. За щастие, напрежението в нея е толкова малко, че не съществува риск от електрически удар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
17.02.2016 11:33
Какво ли няма да се измисли вече.
0
0