Българинът дава все по-малко пари за храна

Хранителни стоки

Разходите за храни на домакинствата у нас са по-малко от тези за нехранителни стоки. Това сочи анализът на специалистите за изминалата 2015 година.

Според януарските данни на Националния статистически институт за инфлацията в България годишно изменение на цените у нас не е отчетено.

Разходите за нехранителни стоки у нас възлиза на 34.1% за миналата година. Тези за хранителни стоки са малко по-малко – 33.6%. На теория това означава, че българинът е подобрил качеството си на живот.

След като плати сметките си за физическо оцеляване, т.е. – купи си храна, достатъчна за задоволяване на нуждите, му остават пари за други стоки, значи че стандартът на живот се е повишил.

Разходи

До момента разходите за неща, странични от хранителните продукти, бяха доста ниски. В последната година обаче явно нацията се е замогнала, след като си позволява да отделя повече пари за други придобивки и услуги.

Данните са за периода от октомври 2014 до октомври 2015 година. Те категорично показват положителен прогрес по отношение на качеството на живот на хората в страната, на база структурата на разходите на българските домакинства. Това ни доближава с още една крачка към европейския стандарт на живот, категорични са специалистите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати